Att välja att gå en Prästinneutbildning

31 maj, 2023

Jag har funderat kring det här många gånger eftersom jag själv valt att gå en Prästinneutbildning, och nu har anmält mig till en till, en fördjupande.

Alla vill eller behöver inte gå en, även om man vandrar samma väg som jag.

För mig var det nödvändigt eftersom jag kände och visste att jag aldrig skulle kunna gå lika djupt på egen hand. Jag behövde en lärare och jag behövde en cirkel att reflektera mig i.

2001, när jag började min utbildning till Avalonprästinna hade jag ingen aning om vad det innebar att bli prästinna, jag visste inte vad vi skulle göra på utbildningen och jag hade ingen aning om att jag skulle gå alla tre år.

Allt jag visste var att mitt hjärta svarade på ett kall. Mitt hjärta visste.

För mig har det också var ovärderligt att gå utbildningen på plats, i cirkel med andra. Att mötas, att spegla sig. När jag gick fanns såklart inte möjligheten att gå på distans, och jag vet att det fungerar fantastiskt bra för många.

När jag nu 20 år senare länge har velat fördjupa mig, gå djupare in i mig själv och min relation med Gudinnan, så har jag inte vetat vad jag velat. Med vem skulle jag gå? På distans? Vilka utbildningar finns som jag fysiskt kan åka till? Hur mycket kostar det?

Så för två veckor sen bad jag Gudinnan om hjälp. Jag sa en morgon: Jag är din. Visa mig vägen.

En vecka senare såg jag att Sophiatemplet nu tar emot ansökningar för sin Prästinneutbildning. Efter en veckas iver, förvirring och funderingar så stannade jag upp och lyssnade på mitt hjärta. Där fanns svaret. Det är den jag ska gå.

Att få chansen att ta med mig min kunskap och erfarenhet och ändå komma in som ny känns så spännande. Att möta Gudinnan i Hennes ansikten som Isis, Maria Magdalena och Sophia ska bli så magiskt.

Jag är redo.

Så hur vet man om man ska gå en Prästinneutbildning?

Lyssna på ditt hjärta.
Var redo på att gå djupare än du trott.
Var redo att möta dina skuggor.
Var redo för att ditt liv förändras.
Var beredd att ge dig den tid och kraft du behöver för resan det innebär.
Vill du gå på plats eller kommer distans att kännas lika bra?
Vänta med att välja vilken du vill gå tills hjärtat till 100% säger JA.

Prata med läraren du ska gå hos.
Lyssna till andra som gått utbildningen.
Om inte allt känns bra, vänta.

Jag önskar dig all lycka på din väg!

Du kanske också tycker om…

Varför gör jag poddar?

Varför gör jag poddar?

Varför gör jag poddar? Jo, det ska jag berätta!   Trots stressen och oron över att jag inte kan, att jag ska göra fel,...

Sankalpa 2023?

Sankalpa 2023?

Igår var jag på en underbar yogaworkshop med både flow- och restorativeyoga. Fokuset var också att välkomna vårt...