Varför firar vi Beltane?

Beltane

31 maj, 2023

Var sjätte vecka skiftar energierna i naturen. Det sker inte en speciell dag och varierar beroende på var du är och vem du är. Jag bor i Stockholm och det är inte så att vi alla känner det här exakt samtidigt heller.

Beltane firas den 1 maj och det är en tid för passion och kärlek! Det är en tid då vi speciellt fokuserar på sexualitet och sensualitet. Vi har alla olika relationer till dem, och det är det vi då kan utforska.

Vad känner vi när vi hör eller ser orden? Hur ser du på din egen sexualitet? Har den förändrats från det att du var ung?

Känner du dig sensuell? Vad betyder det ordet för dig? Är det något du vill ha mer av i ditt liv? Vad är samhällets syn på kvinnor eller andra som är bekväma med sin sexualitet?

I kvinnocirklar vi vi ofta tryggt prata om det här och tillåta oss att tala från hjärtat och bli hörda på riktigt. Just för att det här är ganska känsliga ämnen måste vi verkligen se till att vi känner oss trygga. Att cirkeln håller oss alla.

Beltane är en högtid för kärlek. Vi kan se det speglas i naturen. Allt spritter och sprudlar. Knoppar brister, löven vecklas ut, blommor kommer upp överallt. Det är en härlig tid! En tid då naturens passion för livet verkligen syns!

Vid Beltane hyllar vi speciellt Rhiannon, Freja och Elen of the Ways. Alla tre är stora magiker. Rhiannon kommer ridande mellan världarna på sin vita häst. Freja står stark och stolt och visar oss vägen till frihet och självständighet. Elen of the Ways leder oss på resor inåt och kan även guida oss på vandringar i vår dimension. Hon hjälper oss genom förändringar.

Vi firar Beltane för att uppmärksamma skiftningen i naturen.
Vi firar Beltane för att öppna oss för kärlekens och passionens krafter och se hur de kan transformera våra liv.
Vi firar Beltane för att hylla Rhiannon, Freja och Elen!

Vi välkomnar dem!

Du kanske också tycker om…

Varför gör jag poddar?

Varför gör jag poddar?

Varför gör jag poddar? Jo, det ska jag berätta!   Trots stressen och oron över att jag inte kan, att jag ska göra fel,...

Sankalpa 2023?

Sankalpa 2023?

Igår var jag på en underbar yogaworkshop med både flow- och restorativeyoga. Fokuset var också att välkomna vårt...